1989 yılından beri hazır yapı sektörüne getirdiği yenilikler ve teknolojiler ile her zaman öncü olan firmamız, maksimum mobilizasyon, estetiklik ve fonksiyonellik amaçları ile konteyner üretimini gerçekleştirmektedir. Entegre tesisleri ile de üretim güvencesi sağlamaktadır. Konteyner üretim kapasitesi 6.750 adet/ay olan Prefabrik Yapı A.Ş. üretim güvencesi ile fark yaratmaktadır.
Bunun yanı sıra üretiminin fabrika ortamında gerçekleştirildiği konteynerler doğal afetler sonrasında acil yaşam üniteleri olarak kullanılmaktadır. Bu amaçla firmamız AR-GE ve ÜR-GE ekibinin çalışmaları sonrasında katlanır konteyner ve iç içe geçebilen konteyner ürünleri ile en hızlı şekilde yaşam ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.
Konteyner ürünlerin bir diğer kullanım alanı ise konteyner ev çözümleridir. Genellikle nihai tüketicinin tercih ettiği bu yapılar çoğunlukla mevsimsel, imar izni olmayan arazilerde ve kısa süreli ihtiyaçların karşılanmasında kullanılmaktadır.
Yukarıdaki başlıca kullanım alanlarının yanı sıra birleşimli konteyner sistemleri ile eğitim, sağlık, askeri ve kamp yapılarında da konteynerler kullanılmaktadır.
Konteynerler dayanıklı galvanize çelik profillerden üretilir. Özellikle Hekim Sandviç Panel kaplamaya sahip konteynerlerde boya bulunmazken Hekim Board ile kaplanan konteynerler için akrilik dış cephe boyası yeterli olur.
Konum: Konteynerin konumu düz, sabit ve güvenli olduğundan emin olmak için dikkatli seçilmelidir. Malzemesine bakılmaksızın ağırlığı taşıyabilecek sağlam ve düz bir yüzey konteynerler için uygundur.
Zemin: Konteynerler yerleştirilmeden önce zeminin sabit ve düz olması için hazırlanması gerekir. Tesviye etmek, toprağı sıkıştırmak veya toprak eklemek bu hazırlıklardan bazılarıdır.
Sabitleme: Konteyner hareket etmesini veya devrilmesini önlemek amacıyla yere sabitlenmelidir. Çelik profil, cıvata , somun ve benzeri ankraj malzemesi, beton bloklar kullanılarak çeşitli yöntemlerle konteynerler sabit hale getirilebilir.
Havalandırma: Konteyner içerisinin kuru kalmasını ve küf oluşmasını önlemek için uygun şekilde havalandırma önemlidir. Konteyner duvarına bir havalandırma sistemi ( menfez, fan v.b. ) monte edilerek yapı içerisinin uygun kurulukta kalması sağlanabilir.
Yangın güvenliği: Duman dedektörleri, yangın söndürücüler, acil durum çıkış noktaları konteyner kullanımında ortaya çıkabilecek herhangi bir acil durum söz konusu olduğunda hazır bulundurulmalıdır.
Özelleştirme: Konteynerler ofis veya yaşam alanı gibi belirli bir amaç için kullanılacaksa projenin özel ihtiyaçlarını karşılaması için özelleştirilmesi gerekir. Duvar, kapı, pencere ve diğer özellikler eklenerek konteyner kullanım amacına uygun hale getirilebilir.
Bakım: Her malzemede olduğu gibi konteynerlerin de iyi durumda kalması ve güvenli bir kullanıma sahip olması için düzenli bakımının yapılması gerekir. Düzenli ve doğru temizlik, onarım ve denetim yapılarak konteyner daha uzun ömürlü hale getirilebilir.
10.000 kişinin yaşayacağı toplamda 2.000 konteyneri 2 ay içerisinde üreten, nakliyesini gerçekleştiren ve kurulumunu yapan Prefabrik Yapı, acil yerleşim yapıları ihtiyaçlarına tecrübesiyle hızlı çözümler sunuyor.
Kaynaksız yapı teknolojisi ve cıvata somun bağlantıları ile üretilen konteynerler, kullanılacağı yerin coğrafi özellikleri ve kullanım amacına göre, tek katlı, iki katlı ve üç katlı olarak üretilebilmektedir. Ürünlerin gerekli olan yüzey kaplamalarında müşterilerin seçimi doğrultusunda boyalı galvaniz sac veya üstün özellikleri ile fark yaratan HekimBoard markalı A-1 sınıfı yanmaz fibercement levhalar kullanılmaktadır.
Kullanım amacı, kullanım yeri ve kullanım şekillerine göre konteynerler, Hekim Panel sistem olarak; monoblok, demonte ve birleşimli olarak üretilmektedirler. Elektrik ve sıhhi tesisatlar tercihe göre sıva altı veya sıva üstü olarak projelendirilmektedir. Standart düz çatı uygulamaları dışında, ilave çatı gerektiren durumlarda eğimli çatı çözümleri de kullanılmaktadır.
Standart konteyner ürünleri 3,00×7,00 m ve 2,40×6,00 m olarak iki farklı boyutta üretilmektedir. Kamp ve şantiye yapılarındaki birden fazlı katlı yapılar standart konteynerlerin birleştirilmesi ile konumlandırılabilmektedir. Bunun yanında müşterilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda gerekli statik hesaplamalar da yapılarak, uygunluğuna göre özel ebatlı konteyner üretimi de gerçekleştirilebilmektedir.
Monoblok Panel Sistem
Kullanılacak konteyner çeşitlerinin tüm üretiminin fabrika ortamında tamamlanmasıyla sevke hazır hali getirilen üretim sistemidir. Tüm yapı elemanlarının montajı fabrika ortamında tamamlanır ve bu şekilde yükleme ve sevk işlemleri gerçekleştirilir.
Demontable Panel Sistem
Bu üretim sisteminde konteyneri oluşturan tavan – zemin şaseleri ve duvarları oluşturan elamanların montajı yapılmadan, önüretimi fabrika ortamında yapılır. Özel paketleme sistemi ile taşımaya hazır hale getirilerek kullanılacağı bölgeye sevk edilir.
Birleşimli Panel Sistem
İki ya da çok daha fazla sayıda konteynerlerin birbirlerine monte edilerek, çok katlı mekanların oluşturulmasında kullanılan üretim sistemidir. Ön üretimleri fabrikada yapılır ve kurulum yapılacak konumda birleştirme işlemleri gerçekleştirilir.